Pelisäännöt – kaikilla on kivaa

Salietiketti

Taekwondossa noudatetaan lajille ominaista ja tärkeää salietikettiä. Harjoittelussa ja käyttäytymisessä noudetaan kuutta seuraava taekwondo-ohjetta: käytös, kunnioitus, kärsivällisyys, uhrautuvaisuus, vaatimattomuus, mielen ja kehon puhtaus.

Käytös ja kunnioitus

Harjoituksissa noudatetaan aina hyvää käyttäytymistä ja kunnioitetaan ohjaajaa sekä harjoittelukumppaneita. Harjoitussaliin saapuessa ja sieltä lähtiessä kumarretaan joka kerta saliin päin. Seuran ohjaajien ja harrastajien tulee noudattaa ”kamppailija ei kiusaa” -periaatteita ja tämän tulee näkyä niin harjoituksissa kuin vapaa-aikana salin ulkopuolella. Taekwondotekniikoiden käyttäminen harjoitusten tai kilpailujen ulkopuolella missään tilanteessa on ehdottomasti kielletty ja väärinkäytökset johtavat seurasta erottamiseen.

Harjoituksista

Saavu harjoituksiin ajoissa! Mikäli jostain syystä myöhästyt harjoituksista, kierrä salin sivusta ohjaajan luokse, kumarra hänelle ja pyydä anteeksi myöhästymistäsi – ohjaaja opastaa sinut omalle paikallesi. Odottaessasi oman ryhmäsi harjoitusten alkamista tai harjoitusten päätyttyä huomioi, ettet käyttäytymiselläsi häiritse toisen ryhmän harjoituksia. Mikäli sinun täytyy syystä tai toisesta keskeyttää harjoitukset, mene ensin ohjaajan luokse, kumarra ja kerro keskeyttäväsi harjoitukset. Juomatauot pidetään yhtäaikaisesti ohjaajan luvalla.

Muut huomioitavat asiat

  • Huolehdi omasta hygieniastasi - jalkojen tulee olla puhtaat ja terveet, sekä harjoitusasusi puhdas.
  • Huolehdi, että sormiesi ja varpaankyntesi ovat lyhyet.
  • Korut, sormukset ja kellot tulee poistaa ENNEN HARJOITUSTEN ALKUA. Mikäli esim. korua ei voi poistaa tulee se teipata.
  • Purkan syöminen harjoitusten aikana on kielletty.
  • Puhelimen tulee olla äänettömällä tai suljettuna harjoitusten ajan.
  • Älä tule harjoituksiin sairaana!
  • Ota mukaan juomapullo.