Seuran historia - Taekwondoa Malmilla jo vuodesta 1989.

Malmin Taekwondo ry on vuonna 1989 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, joka järjestää taekwondo-ohjausta sekä kilpailuvalmennusta yli 6-vuotiaista aikuisiin harrastajiin. Malmin Taekwondo ry on jäsenenä Suomen Taekwondoliitossa, ja kuuluu tätä kautta myös World Taekwondo Federationiin edustaen WTF -tyylisuuntaa taekwondossa. Taekwondossa yhdistyy ikivanhat itämaiset kamppailulajin perinteet ja nykyaikainen olympiaurheilu. Suomessa taekwondo on virallisesti valittu olympiakomitean tärkeäksi kehityslajiksi.

Malmin Taekwondo ry:n taipaleella 80 -luvun lopulta nykypäivään on ehtinyt tapahtua paljon. Seurassa on alusta alkaen ollut erinomaista kilpavalmennusta, ja moni taekwondourheilija onkin kasvanut menestyksekkääksi ottelukilpailijaksi seuran riveistä. SM- ja PM -kultamitaleja löytyy lukuisia niin ottelun kuin liikesarjakilpailujenkin saralta, ja menestystä on saavutettu myös EM- ja MM-tasolla. Seurassa on aina pidetty tärkeänä tekemistä hyvässä hengessä ja kannustavassa ilmapiirissä. Vuosien varrella on järjestetty erilaisia leirejä ja muita tapahtumia seuran jäsenille ja muillekin taekwondoharrastajille. Tänä päivänä seura järjestää muun muassa vuosittaiset syysriehat ja kouluvierailuja tehden taekwondoa tutuksi pääkaupunkiseudun aikuisille ja lapsille.

Malmin Taekwondo ry panostaa myös kilpavalmennukseen taekwondo-ottelun ja liikesarjojen parissa. Seuran koulutetuilta ja kokeneilta valmentajilta saa tukea niin motivoitunut taekwondourheilija kilpaurallaan kuin jokainen seuran harrastaja yksilöllisten tavoitteidensa edessä taekwondon saralla. Kannustavassa ilmapiirissä ja seuran tunnetusti hyvässä hengessä voi jokainen uskaltautua uusiin haasteisiin ja edetä itsensä voittamisen tiellä!

1980-luku

Malmin Taekwondo ry:n perusti Arto Pakkala vuonna 1988. Seuraavana vuonna pidettiin seuran ensimmäinen alkeiskurssi Tapanilan ala-asteen koululla Helsingissä. Vuonna 1989 seura osallistui myös ensimmäisiin kilpailuihinsa, jotka olivat Mikkelissä pidetyt Suomi Cup - kisat. Osallistujia oli seurasta kymmenkunta ja saaliina seitsemän mitalia. 

1990-luku

1990 -luvulla seura jatkoi kasvamistaan ja pian Malmin Taekwondo ry kuului Suomen suurimpien seurojen joukkoon. Harrastajia oli 400–500, joista aktiivisesti harrasti 100–150 henkilöä. Kuluvalla vuosikymmenellä seura osallistui lukuisiin kilpailuihin peräti 40–50 hengen joukkueella mukanaan oma seuran mahtava kannustusjoukko. Ensimmäisiin suomenmestaruuskilpailuihin seura osallistui Kuopiossa 1990 tuloksena SM-pronssimitali. Malmin taekwondo ry kasvoi nopeasti menestyväksi kilpaseuraksi, josta seurasi maine puhtaasti "matsiseurana". Seura kahmi monia SM-mestaruuksia useissa eri painoluokissa sekä hallitsi niitä useita vuosia peräkkäin. Seuran kilpailijat edustivat niin PM-, EM- kuin MM-tason kilpailuissa. Parhaimpina saavutuksina mainittakoon Mikko Alstelan sijoitus 5.- 8. parhaan joukkoon maailmanmestaruuskisoissa vuonna 1995 ja Nina Pikkaraisen voittama Euroopan mestaruus-pronssi vuonna 1996. Mikko Alstela valittiin vuoden taekwondoiniksi MM-kisamenestyksen myötä vuonna 1995 Suomen Taekwondoliiton toimesta. Lisäksi Nina Pikkarainen harjoitteli taekwondo-ottelua Suomen olympiakomitean tuella.

Kilpailuseuran maineestaan huolimatta seura koulutti myös useita kilpailutuomareita, jotka osallistuivat aktiivisesti kilpailutoimintaan ympäri Suomea. Seuran harrastajia osallistui myös kisajärjestelyihin niin PM- kuin EM-kilpailujen saralla. Vuonna 1995 seura järjesti kansainvälisen leirin, johon osallistui toistasataa harrastajaa ulkomaisia valmentajia myöten. 90-luvulla Malmin Taekwondo ry alkoi julkaisemaan myös omaa jäsenlehteään nimeltä Potkuri, jota jaettiin säännöllisesti harrastajille.

2000-luku

2000-luvulla Malmin Taekwondo ry:ssä kilpailtiin paljolti liikesarjakisojen parissa mitalisijoille asti. Vuonna 2013 uudistettiin seuran valmennusjärjestelmä ja ottelukilpavalmennus vauhdikkaan olympialajin parissa on lähtenyt taas uuteen nousuun koulutettujen ja kokeneiden valmentajien johdolla. Nykypäivänä Malmin Taekwondo ry:n toiminta on entisestään monipuolistunut. Seurassa voi kilpailla niin ottelussa kuin liikesarjakisoissa, ja harrastusmahdollisuuksia löytyy moneen lähtöön. Uusina tuulina mainittakoon muun muassa kuntotaekwondo, lasten ja nuorten kurssit ja yhteistyö koulujen kanssa.