SYKSYN 2019 HARJOITUKSET JA INFOKIRJE

Tutustu infokirjeeseen ja syksyn harjoitteluaikoihin.

Hei hyvät harrastajat sekä junioreiden ja nuorten huoltajat!
 

If you want information in English, please contact: info@malmintaekwondo.fi.
Если вы хотите получить информацию на русском языке, отправьте электронную почту на info@malmintaekwondo.fi
 

Kesä on mennyt vauhdilla ja kohta starttaavatkin syyskauden harjoitukset uuden harjoitusaikataulun mukaisesti maanantai 2.9. alkaen. Kaikki harjoitukset pidetään jatkossa seuran uudella salilla os. Teerikukonkuja 3, 2.krs.

Uusi salimme kattaa kaikkiaan reilu 600m2 alueen. Harjoitusalustana on n.500m2 tatamia eli harjoitusmattoa. Lisäksi tilasta löytyy wc-, suihku- ja pukuhuonetilat sekä oleskelunurkka. Salilla on jääkaappi, jossa harrastajat voivat harjoitusten ajan säilyttää eväitään. Salitila on täysin Malmin Taekwondon käytössä. Me myös huolehdimme tilojen siivouksesta ja ylläpidosta. Haluaisin tuoda esille muutaman huomioitavan asian lisäämään meidän kaikkien viihtyvyyttä salilla sekä takaamaan harjoitusrauhan kaikille. Tutustuthan huolella alla olevaan salietikettiin ja muistathan huomioida nämä asiat harjoituksissa. Toivomme, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa salietiketistä. Kiitos kaikille etukäteen!
 

Tämän viestin lopussa löydät tietoa syksyn harjoitusaikatauluista ja eri harjoitusryhmistä. Laitathan viestiä, mikäli sinulla on kysyttävää harjoituksiin liittyen tai epäselvää, mihin harjoituksiin sinun tulisi osallistua.
 

SALIETIKETTI:
* Jätä kengät kenkätelineeseen oven viereen - KENGILLÄ EI SAA KÄVELLÄ SISÄTILOISSA!
* VAIN PUHTAILLA & TERVEILLÄ JALOILLA TATAMILLE! Tarvittaessa saat pestyä jalat pukuhuoneen suihkutiloissa ennen harjoituksia. Mikäli jaloissa on tulehduksia tai haavoja, ei paljain jaloin saa liikkua salitiloissa, vaan tällöin tulee käyttää taekwondoon tarkoitettuja sisäjalkineita - kysy näistä ohjaajilta.
* Pidä varpaan- ja sormien kynnet lyhyinä.
* SAAVU AJOISSA PAIKALLE! Varaa vaatteiden vaihtoon tarvitsemasi aika, jotta olet valmiina aloittamaan harjoitukset ennalta ilmoitettuna aikana. Salin ovet aukeavat viimeistään 20 minuuttia ennen ensimmäisten harjoitusten alkua.
* Jätä harjoitusoppaasi (juniorit) tai harjoituskorttisi & ID-korttisi (nuoret ja aikuiset) salin pöydälle ennen harjoituksia.
* Annathan odottaessasi ja harjoituksista poistuessasi harjoitusrauhan muille harrastajille.
* Kaikki korut, korvakorut ja kellot ym. tulee poistaa ENNEN harjoituksia. Jos et voi poistaa korua, tulee se teipata harjoitusten ajaksi. Ota omat teipit mukaan.
* Sulje tai laita puhelin äänettömälle harjoitusten ajaksi.
* Palauta lainaamasi harjoitusvälineet niille osoitetuille paikoille.
* Katsothan, että pukuhuone- ja wc-tilat jäävät siistiksi käyttösi jälkeen. Kerää roskat roskikeen ja vie mukanasi käyttämäsi tyhjät tölkit/pullot.
* Vanhemmat voivat olla katsomassa lasten harjoituksia. Huomioittehan kuitenkin harjoitusrauhan harrastajille. Laitattehan puhelimet äänettömälle.
* Salilla on kapsulakeitin, josta on halukkaille saatavilla kahvia ja kaakaota hintaan 1€/kpl (maksu käteisellä, tasaraha). 
* Vielä lopuksi: muistattehan kumarrukset saliin päin tatamille mentäessä ja sieltä poistuessa.
 

SYKSYN 2019 HARJOITUKSET AJALLA 2.9-31.12.2019
 

MAANANTAI
17.00-18.00 OTTELU, JUNIORIT (kilparyhmä, kutsutut) 2.9 alkaen
18.00-19.30 OTTELU, yli 13v. (keltaisesta alkaen) 19.8 alkaen
19.45-21.00 TKD POWER, yli 13v. 19.8 alkaen
 

TIISTAI
17.00-18.00 ALKEISKURSSI, juniorit 6-8v.
17.00-18.00 JUNIORIT 6-8v. keltaiset - 2. asteen keltaiset
18.00-19.00 ALKEISKURSSI, juniorit 9-12v.
18.00-19.00 JUNIORIT 9-12v. keltaiset - 2. asteen keltaiset
19.00-20.30 PERUSTEKNIIKKA, keltaiset-mustat yli 13v.
 

KESKIVIIKKO
17.30-18.30 SOVELTAVA TAEKWONDO
18.30-19.30 PERUSTEKNIIKKA, nuoret 13-17v.
18.30-19.30 PERUSTEKNIIKKA, "ikinuoret" 40v.+
19.30-21.00 OTTELU, aikuiset & nuoret (kilparyhmä)
 

TORSTAI
17.00-18.00 OTTELU, juniorit 6-8v. (keltaisesta alkaen)
18.00-19.00 OTTELU, juniorit 9-12v. (keltaisesta alkaen)
19.00-20.30 ALKEISKURSSI, yli 13v.
19.00-20.30 PERUSTEKNIIKKA, keltaiset-mustat yli 13v.
 

PERJANTAI
17.30-18.30 PERUSTEKNIIKKA 6-8v. vihreät-siniset
17.30-18.30 PERUSTEKNIIKKA 9-12v. vihreät-punaiset
18.30-20.00 DAN-TREENIT, punaiset-mustat yli 13v.
 

LAUANTAI
15.00-16.30 TEEMATUNTI, keltaiset-mustat yli 13v.
 

SUNNUNTAI
14.00-15.00 ALKEISKURSSI, juniorit 6-8v.
14.00-15.00 JUNIORIT 6-8v. jatkoryhmät
15.00-16.00 ALKEISKURSSI 9-12v.
15.00-16.00 JUNIORIT 9-12v. jatkoryhmät
16.00-17.30 ALKEISKURSSI, yli 13v.
16.00-17.30 POOMSAE, keltaiset-mustat yli 13v.
17.30-19.00 OTTELU, yli 13v. (keltaisesta alkaen)
 

TIETOA HARJOITUSRYHMISTÄ:
 

JUNIORIT 6-8 & 9-12 VUOTTA
Olemme jakaneet junioreiden harjoitusryhmiä iän ja vyöarvojen mukaan. Tarkoituksena on saada paremmin kohdennettua opetusta vyöarvon mukaisesti pienemmässä ryhmässä. Jatkoryhmällä tarkoitetaan kaikkia värivyöarvoja 2. asteen valkoisesta ja keltaisesta vyöstä alkaen. Junioreiden otteluharjoituksiin voi osallistua keltaisesta vyöstä alkaen. Otteluharjoituksissa voi kokeilla muutaman viikon ajan alkuun ilman omia ottelusuojia (salilla on muutamia suojia lainattavaksi). Jatkossa omat suojat tulee hankkia (käsivarsi- ja säärisuojat, halutessa myös ala- ja hammassuojat). Näitä voitte tiedustella: info@malmintaekwondo.fi. Kilparyhmä on tarkoitettu ottelussa kilpaileville. Kilparyhmään kutsumme harrastajat erikseen.
 

NUORET 13-17 VUOTTA
Olemme lisänneet kurssitarjontaamme kerran viikossa nuorille suunnatun ryhmän (keltaisesta vyöstä alkaen). Tunti pitää sisällään perustekniikan eri osa-alueiden harjoittamisen vyöarvojen mukaisesti. Tähän ikäryhmään osallistuvat voivat aikaisempaan tapaan osallistua lisäksi muihin tarjolla oleviin ryhmiin.
 

SOVELTAVA TAEKWONDO 9-19-VUOTIAILLE
Ryhmä on suunnattu niille lapsille ja nuorille, jotka eivät voi osallistua muihin tarjolla oleviin ryhmiin. Taustalla voi olla mm. liikunta- tai kehitysvammaa, tai muuta erityisen tuen tarvetta. Ryhmän tavoitteena on tarjota yksilöllistä ja harrastajan erityistarpeet huomioivaa ohjausta pienryhmässä. 
 

"IKINUORET
Olemme lisänneet kurssitarjontaamme "ikinuoret"-ryhmän, joka on suunnattu yli 40-vuotiaille tai sen ikäiseksi itsensä tunteville (keltaisesta vyöstä alkaen). Tunti pitää sisällään perustekniikan ja fysiikan eri osa-alueiden harjoittamisen huomioiden tuntirakenteessa mm. maltillisemman lämmittelyn ja jäähdyttelyn. Tähän ryhmään osallistuvat voivat aikaisempaan tapaan osallistua lisäksi muihin tarjolla oleviin ryhmiin.
 

POOMSAE
Aikuisille ja yli 13-vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa opetuksessa keskitytään liikesarjojen opettamiseen. Tapauskohtaisesti ryhmään voidaan ottaa liikesarjoissa kilpailevia vanhempia junioriharrastajia mukaan. Tunti sisältää perus alkulämmittelyt ja -jäähdyttelyt, mutta opetuksen sisältö painottuu liikesarjojen ja näissä esiintyvien tekniikoiden harjoittamiseen. Tunnilla käydään läpi liikesarjoja kokonaisuudessaan sekä tehdään erilaisia tekniikan osaharjoitteita tähdäten parempaan tekniikoiden suorittamiseen liikesarjoissa. Ryhmään osallistuminen ei edellytä osallistumista liikesarjakilpailuihin. Kannustamme kuitenkin mahdollisimman monia harrastajia ainakin kokeilemaan kilpailemista harrastajasarjoissa.
 

OTTELU
Yli 13-vuotiaille suunnatut otteluharjoitukset on jaettu sisällöltään niin, että sunnuntaina pääpaino harjoituksissa on ottelutekniikassa- ja taktiikassa ja maanantaina keskitytään enemmän itse otteluun eli sparriin. Maanantain harjoituksissa on tarkoitus ajaa sisään sunnuntaina läpikäytyjä tekniikoita ottelutilanteessa. Keltaisesta vyöstä alkaen. Ryhmään osallistuminen ei edellytä osallistumista ottelukilpailuihin. Kannustamme kuitenkin mahdollisimman monia harrastajia ainakin kokeilemaan kilpailemista harrastajasarjoissa.
 

OTTELUN KILPARYHMÄ
Ottelun kilparyhmä on tarkoitettu aikuisten, nuorten ja kadettisarjojen liigakilpailijoille. Harkinnan mukaan ryhmään otetaan myös liigasarjoihin tähtääviä kilpailijoita. 
 

TEEMATUNTI
Yli 13-vuotiaille suunnatulla teematunnilla harjoitetaan viikoittain vaihtuvan teeman mukaisesti mm. itsepuolustusta (hosinsul), askelotteluita (hanbon kyorugi), hyppypotkuja, fysiikan eri osa-alueita. Keltaisesta vyöstä alkaen.
 

TKD POWER
Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti fysiikan eri osa-alueita (nopeus, voima, kestävyys, liikkuvuus, kehonhallinta ja koordinaatio) menevän musiikin siivittämänä. Suunnattu yli 13-vuotiaille valkoisesta vyöstä alkaen. Tunnille voi osallistua myös erillisenä tuntina ilman muihin lajiryhmiin osallistumista tai lajitaustaa. 
 

KILPAILEMINEN OTTELUSSA JA/TAI LIIKESARJOISSA
Tuemme ja kannustamme harrastajien osallistumista kilpailuihin harjoitusten lisäksi mm. järjestämällä valmentajan mukaan kilpailuihin sekä tarjoamalla mahdollisuuksien mukaan kyydin kilpailupaikalle. Seuran pääohjaaja katsoo, missä vaiheessa harrastaja on valmis osallistumaan kilpailuihin. Keväisin ja syksyisin järjestetään yleensä 2-3 kilpailua, jossa on sarjat sekä harrastajille että liigakilpailijoille. Sarjat ovat junioreista aikuisiin. Lisäksi on mahdollista osallistua matalan kynnyksen salikilpailuihin, joita itsekin tulemme järjestämään. Tulkaa rohkeasti keskustelemaan valmentajien (Late, Jörri, Tea) kanssa, mikäli olette kiinnostuneita kilpailemisesta tai teillä on kysymyksiä kilpailemiseen liittyen.
 

VARUSTETILAUKSET
Seuran kautta on mahdollista tilata dobokeja eli taekwondopukuja sekä ottelusuojia. Pyrimme tilaamaan varusteita isommissa erissä, jolloin ei tule erikseen toimituskuluja. Seuratilauksena saamme Sabelta ja Nipponsportilta -20% alennuksen tuotteista. Nipponsport (www.nipponsport.fi) antaa Kaisaniemen myymälässä Malmin Taekwondon jäsenille -10% alennuksen. Varusteista voitte tiedustella: info@malmintaekwondo.fi tai harjoituksissa Tealta tai Latelta. Salin pöydällä on musta muovikansio, jossa on nähtävillä kuvia ja hintoja varusteista.
 

SEURAVAATTEET
Teemme elokuun aikana seuravaatetilauksen. Viimeksi tehty tilaus ja toimittamattomat tuotteet tullaan yhdistämään elokuun tilaukseen. Isot pahoittelut tämän viivästymisestä! Laitamme tilauksesta lähiaikoina erillisen sähköpostin ja jaamme tiedotteita salilla. Tuomme salille ennalta ilmoitettuna ajankohtana sovitusmalleja, joista voitte valita haluamanne mallin ja tarkistaa sopivan koon.
 

YHTEYSTIEDOT
Malmin Taekwondo ry
p. 050 382 1069
info@malmintaekwondo.fi
Facebook; https://www.facebook.com/MalminTaekwondo/
Verkkosivut: www.malmintaekwondo.fi
Pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin ja yhteydenottoihin mahdollisimman pian, yleensä vuorokauden sisällä. Toimimme vapaaehtoisvoimin oman toimen ohessa, minkä vuoksi vastauksiin voi ajoittain mennä muutama päivä, Varustetilauksissa toivomme yhteydenottoa sähköpostitse. Uusimme parhaillaan verkkosivujamme ja sivut toimivat huonosti mm. mobiililaitteilla. Uudet sivut valmistuvat syksyn aikana.
 

MALMIN TAEKWONDON SALI
os. Teerikukonkuja 3, 2. krs.
00700 Helsinki
P. 050 382 1069
 

ILOISIA HARJOITUSELÄMYKSIÄ JA HYVÄÄ LOPPUKESÄÄ KAIKILLE! TREENEISSÄ TAVATAAN!
 

--
Ystävällisin terveisin,
Tea Runnakko-Laitinen pj
Malmin Taekwondo Ry


Palaa